Followers

Popular Posts

Jangan Sesekali Cuba-Cuba Klik Pada Iklan dalam blog/website Sendiri

Friday, September 24, 2010 | by Ir-Shah

Amaran Keras!!!!Jangan terlalu ghairah untuk mendapatkan pendapatan lebih ataupun secara haram dengan klik iklan sendiri pada Ads Nuffnang dalam blog/website anda sendiri.
Jika Adminstartor Nuffnang tahu Anda anda dapat WARNING EMAIL dari NUFFNANG dan cash out earnings anda akan dibatalkan serta merta.RUGI KE TIDAK RUGI???..LU PIKIR LA SENDIRI




Berhati-hati semasa blogwalking jangan beritahu pada tuan punya blog mengatakan kita klik iklan pada blog/website dia.. dengan menulis cthnya.."saya click iklan pada blog awak..awak  click la balik pada blog saya"..JANGAN AMALKAN AKTIVITI MACAM NI dengan menulis pada   shoutbox ataupun chatbox..AWAS tindakan anda di perhatikan

Kesalahan ini dinamakan FRAUD CLICK
Jika anda tidak mengendahkan AMARAN ini dan teruskan dengan aktiviti Fraud Click.Account Nuffnang anda akan disenarai hitam kan dan tindakan tatatertib akan dikenakan ke atas anda..Jadi berpikir dulu sebelum melakukan

Nuffnang menpunyai network monitoring.Jadi jangan pikir kita lebih pandai..huhuhuhu.

Sebagai bukti Shah sertakan email amaran dari nuffnang keatas rakan Blogger kita(identiti perlu di rahsiakan)

Dear Nuffnanger,

It has come to our attention that your account has been involved in massive click fraud act.

After a thorough check from our system, we are able to find sufficient evidence for click fraud activities. Among possible scenarios are;
- clicking on your own CPC ads repeatedly
- getting your visitors to click your CPC ads repeatedly

Do note that ads are only supposed to be clicked on if the visitor is interested to find out more about it. If the intention of a viewer to click on the ad is to generate income for the owner of the blog, that is against the policy of CPC ads and our Terms & Conditions which you have agreed upon signing up with us.

As such, we're forced to remove all CPC earnings from your account. Should your cash out still contain earnings more than RM50 from mCPM campaigns, it will be processed and sent to you according to our payment policy. Should it not, then it will be rejected.

We strongly advise for you not to repeat this act or your blogs and account will be blacklisted and banned from our network.

Cheers
Blogger Relations Department
Nuffnang Sdn Bhd


PKIR-PIKIR DAN RENUNGKANLAH  ___peace___

--{{@Sh@h T3@m B3rkk@}}--

  1. 41 Responses to “Jangan Sesekali Cuba-Cuba Klik Pada Iklan dalam blog/website Sendiri”

  2. By eka on 21/9/10 6:39 PM

    ini xadil ! heehe . kalau kite xtulis macam ni " saya klik kat awak , awak klik saye punye , ea ? " kaalu kite xtulis , nanti dia xclick laa kat blog kite punye nuff , kan ? kite yang rugi . kan kan ? lu pikir laa sendiri balex , heehe (:

  3. By Gayahspears on 21/9/10 6:40 PM

    yeka???
    kalo camtu..
    tak mo klik da :(
    uwaaa :(

  4. By Ir-Shah on 21/9/10 6:46 PM

    eka..up to u..shah just sharing je..sharing is sexy.hehehehe..klu nk masuk blog 2..fhm2 jer jaa kan..kita mesti ikhlas..bknnyer mengharapkan balasan..lu pkir sendiri balik..hahahah

  5. By eka on 21/9/10 7:34 PM

    ye laa , ye laa . ni yang sedey ni , xnak laa pikir daa (:

  6. By sabree hussin on 21/9/10 7:39 PM

    earning nuffnang ni, kalau tinggi, tinggilah, kalau rendah pun tak ape la..

    nak mintak suruh orang lain klik memang never la...

    what the heck... terima la hakikat yang kita tak layak nak dapat earning yang tinggi lagi buat masa ni

  7. By Ir-Shah on 21/9/10 7:43 PM

    sabree: agree with u..
    eka:hahahahaa...sharing is sexy

  8. By Shahrin Oppa on 21/9/10 8:35 PM

    wow..sabree trima kasih atas maklumat ang..
    lepas ni berhati-hati bila click nuff tu!! :)

  9. By cik.La on 21/9/10 9:25 PM

    betul..
    pringatan yg sweettt...

  10. By cf-ipm on 21/9/10 11:06 PM

    terima kasih atas info yang sangat berguna ni

  11. By Miecyber on 21/9/10 11:09 PM

    Saya jadi insaf lepas baca posting nie....

    Thanks for the "nice warning "..

  12. By AnL Mama Glam on 21/9/10 11:22 PM

    ow, br ku tau b4 terlambat.. br terpikir nk wat mcm tuh,.. thanx...

    feel free to visit my blog http://mama-glam.blogspot.com

  13. By hazman aka species1980 on 21/9/10 11:25 PM

    benda nie memang dah LAMA termaktub dalam bahagian TERM N CONDITION kalau tak silap...

  14. By kisahsensasi on 21/9/10 11:26 PM

    rasanya tak payah la kan nak klik2 iklan sendiri.... kalau rezeki kita pasti ada punye....

  15. By NUNU EERA on 21/9/10 11:28 PM

    rmai kan yg wat macm ni.. ni dpaggil mkn gaji bute..btul ke?hehe..

  16. By Ir-Shah on 21/9/10 11:32 PM

    perasaan ingin click pada iklan kt blog sendiri 2 mesti ada..rasanya boleh..tp jgn klik iklan yg sama berulang kali..bila rasa ingin tahu jer click iklan 2..hehehe___sharing is s3xy__

  17. By muchang on 22/9/10 12:25 AM

    wow striking oren nye blog ni :)
    congrats on ur featured post on innit

  18. By Anonymous on 22/9/10 12:49 AM

    Itulah kelemahan CPC...kena ada klik baru ada income...kalu web generate 10 juta hits pun kalu xdak orang klik xkan ada income...harap nuff bole ada ads per impression pulak...apa kata anda? setuju?

  19. By Tokan Corner on 22/9/10 1:00 AM

    ops sorry tokan terlupa yang CPM itulah yang menghasilkan buffered earning untuk blog yang ramai visitor...so nuffnanger jangan la risau ok :)

  20. By Ir-Shah on 22/9/10 1:26 AM

    terima kasih berkongsi pendapat..setiap komen anda menbantu rakan blogger kita yang lain ___peace___sharing is s3xy

  21. By suzie rahman on 22/9/10 2:23 AM

    wah thks 4 sharing yg sexy tu

  22. By Ronnie on 22/9/10 9:09 AM

    Thanks for sharing....buat tahu sahaja lar betul..!! hehe !!

  23. By Hime on 22/9/10 9:21 AM

    betulkan niat.berblogging untuk income nuffnangkah sedangkan entry tak seberapa

  24. By Anonymous on 22/9/10 10:01 AM

    Salam, nk tanye. .sy bru je reg nuffnang ni. .sy bace kat situ kena edit html untok tempek ads die, kalau sy tk edit html boley tak? Sy taruk kat widget html jew. .coz bile nk edit html ,pc hang ler. .tk tau pe masaalahnye ni. .haiz rungsing tol. .tp nk gak si nuffnang tu. .huhu. .time kasih. .

  25. By ramadhanblog on 22/9/10 10:32 AM

    huhu.. btul2. biar sikit asalkan halal

  26. By @©hØy on 22/9/10 10:57 AM

    wah baru tahu. mulai sekarang tak nak dah buat lagi. takut..

  27. By tam on 22/9/10 11:50 AM

    ini baru dikatan bloger yang berilmu lagi bertanggungjawab,,cewah aku puji hang nihh.. apa pun info hang ni amat berguna sekali..sharing is caring..
    -tam cefiro

  28. By izul on 22/9/10 12:23 PM

    i think it depends on viewers. if they r truly interested deall akn click la, if nt why bother.

    make sure kite tk gile kejar earnings hence clcking all these things. strategy ni tak sustainable in long term.

    thnks fr the entry, dpt gk bace srat cnta dpd nuffnangs hehe.

    regards from sydney,
    izul dkdm

    :)

  29. By Tn.Punya on 22/9/10 1:20 PM

    dah berbuih2 mulut berbicara pasal penipuan klik ni tapi masih ramai yang blogger baru terkejar2 sgt duit menyebabkan terlupa yang kalau kita klik sendiri secara kerap boleh dikira sebagai penipuan klik. pihak nuffnang ada system yang boleh tengok history korang klik tu.. so kalau dia tengok dalam masa sejam tu .. ip pc korang je klik dekat 100 kali tak ke menimbulkan keraguan dekat situ.

    mungkin ada yang berpendapat takkan nuffnang nak check semua blogger2 yang berdaftar tu sebab ada lebih 300 ribu blogger yang register dalam nuffnang.

    ok jawapan nya pada pendapat aku.. mungkin nuffnang akan check bila korang nak buat cash out. sebab nuffnang akan keluarkan cek bayaran bila korang punya history klik tu takda yang meragukan.

    kawan aku dah ada yang kena. dia cash out lebih RM500 dalam masa 3 bulan tapi selepas 2 minggu cash out pihak nuffnang antar email dengan mengatakan hasil pendapatan dia datang dari penipuan klik. so nuffnang menarik balik semua pendapatan dia termasuk earning semasa.. korang pikirkanlah.

    berblog sambil menjana pendapatan tak salah yang salah kalau terlampau mengejar duit tanpa memikirkan mana yang boleh dan tak boleh.. dalam erti kata lain terlalu taksub..

    so kalau nak dapat duit dengan duduk diam2 tanpa klik korang kejar yang Buffered earning tu.. pendapatan datang walaupun tanpa klik.. tu yang kita nak kejar.

    kepada yang tak setuju dengan apa yang aku kata aku minta maaf.. kepada tn. blog yang mewujudkan entri ni .. tahniah sebab anda perihatin mengingatkan blogger2 baru yang tumbum macam cendawan ni..

  30. By Ir-Shah on 22/9/10 1:30 PM

    Tn.Punya: thnks berkongsi pendapat.. mungkin selepas ini timbul kesedaran pada blogger2 baru mcm shah nie..hihihi..apa yang penting tujuan utama kita bina blog..klu nk kejarkan cpc 2 berapa la sgt la kan..yang penting buffered earning 2..hahahaa..___sh@ring is s3xy__
    tuan punya mmg s3xy laaa..hohohoho

  31. By BLOG KISAH2 KELAKAR on 22/9/10 2:32 PM

    sy dah kena...rm67.75 melayang...waaa............

  32. By Ir-Shah on 22/9/10 2:37 PM

    benda nie beri kesan pada kelebihan yg lain x?adkah masih berpeluang tuk dpt buffered earning??sapa yg tahu plzz kongsi2 la..sh@ring is s3xy

  33. By feyus on 22/9/10 3:27 PM

    Yap, artikel ni blh memberi mesej. nak tahu lbh lanjut sila layari : http://www.kenalikomputer.com/umum/perbezaan-status-nuffnang-glitterati-ordinary

  34. By safizan on 22/9/10 3:33 PM

    Ianya sama seperti google adsanse tak boleh klik pada blog sendiri.Mungkin blogger yang baru menceburi dalam IM dan terlampau extrem mengejap pendapatan.Info yang bagus Ir-shah untuk rujukan semua

  35. By aSmiDar on 22/9/10 6:39 PM

    wooo...bhaya ni..huhu

  36. By Ir-Shah on 22/9/10 6:49 PM

    memang bahaya..dah kena baru taw..huhuhu

  37. By Azura Ani Salaim on 22/9/10 9:00 PM

    nice post, nasib baik tuan blog sudi share, hehehe, akan diingat ni. :)

    sharing is sexy, ekekeke!

  38. By Azura Ani Salaim on 22/9/10 9:00 PM

    nice post, nasib baik tuan blog sudi share, hehehe, akan diingat ni. :)

    sharing is sexy, ekekeke!

  39. By YanTie AhMad on 13/10/10 10:17 PM

    ooh..baru le tau..saya ni pun org baru jugak...tak brp paham lagi system NN nie..
    herm..thnks for the info...(^^)

  40. By zuar on 5/11/10 11:03 PM

    haaa..pasni kna hati2..nnti xpasal2 earnings hlg..huhu

  41. By Anonymous on 19/8/11 10:22 AM

    bahasa yang aneh...

  42. By Poker Uang Asli on 24/11/16 7:40 PM

    Terima kasih atas informasinya min..

Post a Comment

BOLEH BERTANYA DI SINI