Followers

Popular Posts

Tips untuk mengelakkan Counter feiting dari mircosoft

Monday, September 13, 2010 | by Ir-Shah

Kebanyakan pengguna computer menggunakan perisian windows dari mircosoft seperti windows XP,VISTA dan terbaru windows 7.Tapi tidak semua individu yang menggunakan perisian yang original..hehehe...
kali ini Shah nak Berkongsi Tips Untuk mengelakkan Windows Pirates(cetak rompak) di kesan oleh microsoft,khas untuk windows Xp professional sahaja.
Untuk pengetahuan anda Shah menggunakan Window xp professional yang original..hehehe..Shah x suka yang pirates2 ni.hohohoho.Harga Windows Xp Professional yang original RM480 khas untuk 1 computer sahaja,Kalau yang pirates(cetak rompak)RM5 saja,dan boleh di installkan byk computer,tiada had sehingga rosak la cd atau dvd tu..haahah
Contoh Windows XP Professional pirates yang berjaya di kesan oleh Microsoft Contoh Windows XP Professional pirates yang berjaya di kesan oleh Microsoft

***Jika anda terkena Counter fieting ini..ia akan menganggu background destop computer anda,kesannya background anda menjadi hitam dan computer anda menjadi slow

Cara untuk mengelakkan windows Xp pro Pirates anda di kesan ialah mematikan system updates dalam system.kalau mematikan di control panel tidak berkesan..Jom ikut langkah-langkah nya Ikuti gambar di bawah

1. klik start >>Run(taipkan gpedit.msc)pada ruangan>>ok
anda akan melihat imej seperti gambar di bawah
2. double klik pada Administative Templates akan muncul setting di sebelah kanan
3. Double klik pada folder Windows Components
4. Double klik pada windows update(akan muncul setting)
5. Apa yang perlu anda lakukan ialah..lihat gambar di bawah

**Anda hanya perlu double klik saja pada 3 step di atas untuk ENABLE dan DISABLE selepas itu
klik ok.Setelah selesai tutup semua program dan restart komputer.

Jika muncul Imej notification seperti gambar dibawah
Cara Untuk Menghilangkan mesej Notification seperti gambar di atas

1. Pergi ke Control Panel>>Security Center(double klik)
langkah seterusnya lihat gambar di bawah
Setelah melakukan setting seperti gambar di atas klik ok...Serta merta icon notification itu akan hilang
Selamat Mencuba...hohohoho.






  1. 9 Responses to “Tips untuk mengelakkan Counter feiting dari mircosoft”

  2. By suzie rahman on 13/9/10 5:03 PM

    wah pjg bro! hihi gud jobs!

  3. By Lindonut on 13/9/10 8:32 PM

    oh very true. bnde ni jadik kt pc adik i. wallpaper jd hitam and all. tp now asyik crash je, da masuk store je. :p

  4. By Ir-Shah on 13/9/10 9:22 PM

    klu dh kne conterfieting 2..dh x leh wat pe ja..format balik jer window xp..n then ikut toturial yg shah bg..konfom pas nie x kena dh..guna window xp pro sp3..lebih baik

  5. By kata kila on 13/9/10 9:37 PM

    wahhhhh/bagus entry ni.bagus

  6. By Sophie Al-yahya on 13/9/10 9:42 PM

    owh mcm ni ke rupanya..barulah i paham.. mmg kena ade gambar sekali baru i paham.. Ir? engineer komputer ke ape..

  7. By Ir-Shah on 13/9/10 9:53 PM

    cek enginneer kilang beras jaa..hahahaha

  8. By Ir-Shah on 13/9/10 9:54 PM

    klu da masalah psl windows ckp jer..hehehe

  9. By Gayahspears on 14/9/10 3:27 PM

    haha.. wah boleh jadi teknician komputer nih~lalalalaal

  10. By Ir-Shah on 14/9/10 4:04 PM

    technician mesin padi boleh laaa..hahaha

Post a Comment

BOLEH BERTANYA DI SINI