Followers

Popular Posts

Cara untuk membuat Celcom Broadband modem USB menjadi laju

Sunday, September 12, 2010 | by Ir-Shah

Saya telah membuat penemuan penting selepas 3 hari saya menggunakan modem usb Celcom

Lihat toturial

1. seperti yang anda lihat dari pic di atas, pastikan pilihan 2 tidak disemak (setiap PC / laptop mempunyai taip yang berbeza dari nama modem dalaman)

Langkah-langkah bagi pengguna Window XP:
(Pergi ke network connection>> klik kanan Vodafone Mobile Connect> Properties> anda akan melihat cara yang sama seperti gambar di atas .


Langkah-langkah bagi pengguna WindowVISTA:

Pergi ke control panel>Network dan internet,view network status and task>view status>properties>uncheck the 2nd option in the box

PENTING!!!
Mesti anda menggunakan modem yang berlainan.Shah Guna modem HUAWEI mobile.
Ikut langkah yang sama jer

Default dialling number *99#
Tukar ke *99***2#

Disconnect Modem anda

Connect balik modem anda


Speed internet sebelum melakukan setting

Speed internet selepas melakukan Setting

Untuk menguji Kelajuan internet anda sila layari http://www.speedtest.net/

Selamat Mencuba....

  1. 19 Responses to “Cara untuk membuat Celcom Broadband modem USB menjadi laju”

  2. By aSmiDar on 12/9/10 9:26 PM

    nak cari network conection tak jumpa lagi..
    eda guna vodafone celcom brodban..langkah seterusnya....?

  3. By Ir-Shah on 13/9/10 3:28 AM

    klu win xp pergi ke control panel cari network connection..pas tgk dkt vodafone mobile connect..right click..lakukan setting sprti gmbar di atas..berhati2 sbrg kesilapan shah x tanggung..hehehehe..

  4. By Anonymous on 16/9/10 11:56 PM

    Kalau pakai win 7 macam mane setting nye?

  5. By Anonymous on 15/10/10 3:41 AM

    sgt membantu..tnks bro

  6. By sabree hussin on 13/11/10 7:49 PM

    aku pakai bband celcom jugak, tapi moderm cap ayam. macam lain la pulak setting dia

  7. By Arash on 18/11/10 3:29 PM

    aq pon pakai celcom 3G gak...tpi bkn vadafone...mcm mne ni...pstu win 7 mcm mne nk setting....setting die laen la bro...

  8. By ecah on 29/11/10 6:56 PM

    pls..cmne klu sy yg gne win 7...

  9. By Puteri Zaza on 14/12/10 2:19 PM

    zaza mintak share yer...t zaza kditkan ke blog awk

  10. By Anonymous on 6/1/11 10:15 PM

    celcom je ke bro? klu maxis lak cne?

  11. By Anonymous on 31/3/11 7:10 PM

    klu digi brodband n win 7 cne nk wat

  12. By jerry32 on 7/7/11 6:50 AM

    step same je.. right klik je kat icon broadband tu nnt kuar ler mcm atas tu :)

  13. By Eric on 28/1/12 1:23 PM

    Windows 7?

  14. By Anonymous on 30/7/12 10:47 PM

    klu win7 camne nak buat ?

  15. By Anonymous on 5/11/12 9:27 PM

    Utk Win 7 :

    1)Tekan Start > Control Panel > Network and Sharing Center.
    2)Tekan "Change adapter settings" di panel sebelah kiri.
    3)"Right-click" dan pilih "Properties" pada modem yg anda guna.

  16. By Anonymous on 29/12/12 2:09 PM

    aaq ni mau naxak coalx aq pake broadband 3G+ aq ndk bs insal blh d ajarin dong

  17. By Anonymous on 19/1/13 10:53 PM

    thanks bro..

  18. By EZRI on 23/5/13 1:17 PM

    KALAU PAKAI WINDOW 8 BRO CAM MN

  19. By Akikazu Andika on 11/6/14 2:18 PM

    dial numbernya ya *99***2# gitu??

  20. By sirine polisi on 13/11/15 7:57 AM


    salam kenal dari kami, info yang sangat bermanfaat ,
    Saya benar- benar tertarik dengan koleksinya. Mungkin agan juga pernah mendengar

    TOA Jogja
    TOA Jogja
    TOA Jogja
    TOA Jogja
    TOA Jogja

    Dealer TOA
    TOA
    Ampli TOA
    Dealer TOA
    Wireless Portable
    Bel Sekolah Otomatis

    Bel Sekolah Otomatis
    Bel Sekolah Mp3
    Bel Sekolah Gratis

    Sirine
    Sirine Patwal
    Sirine Polisi

    Sirine
    Strobo
    Strobo Dashboard

    Batu Permata
    Batu Permata Murah
    Batu Permata Jogja

    sirine patwal

Post a Comment

BOLEH BERTANYA DI SINI