Followers

Popular Posts

Cara untuk membuat Celcom Broadband modem USB menjadi laju

Sunday, September 12, 2010 | by Ir-Shah

Saya telah membuat penemuan penting selepas 3 hari saya menggunakan modem usb Celcom

Lihat toturial

1. seperti yang anda lihat dari pic di atas, pastikan pilihan 2 tidak disemak (setiap PC / laptop mempunyai taip yang berbeza dari nama modem dalaman)

Langkah-langkah bagi pengguna Window XP:
(Pergi ke network connection>> klik kanan Vodafone Mobile Connect> Properties> anda akan melihat cara yang sama seperti gambar di atas .


Langkah-langkah bagi pengguna WindowVISTA:

Pergi ke control panel>Network dan internet,view network status and task>view status>properties>uncheck the 2nd option in the box

PENTING!!!
Mesti anda menggunakan modem yang berlainan.Shah Guna modem HUAWEI mobile.
Ikut langkah yang sama jer

Default dialling number *99#
Tukar ke *99***2#

Disconnect Modem anda

Connect balik modem anda


Speed internet sebelum melakukan setting

Speed internet selepas melakukan Setting

Untuk menguji Kelajuan internet anda sila layari http://www.speedtest.net/

Selamat Mencuba....

  1. 18 Responses to “Cara untuk membuat Celcom Broadband modem USB menjadi laju”

  2. By aSmiDar on 12/9/10 9:26 PM

    nak cari network conection tak jumpa lagi..
    eda guna vodafone celcom brodban..langkah seterusnya....?

  3. By Ir-Shah on 13/9/10 3:28 AM

    klu win xp pergi ke control panel cari network connection..pas tgk dkt vodafone mobile connect..right click..lakukan setting sprti gmbar di atas..berhati2 sbrg kesilapan shah x tanggung..hehehehe..

  4. By Anonymous on 16/9/10 11:56 PM

    Kalau pakai win 7 macam mane setting nye?

  5. By Anonymous on 15/10/10 3:41 AM

    sgt membantu..tnks bro

  6. By sabree hussin on 13/11/10 7:49 PM

    aku pakai bband celcom jugak, tapi moderm cap ayam. macam lain la pulak setting dia

  7. By Arash on 18/11/10 3:29 PM

    aq pon pakai celcom 3G gak...tpi bkn vadafone...mcm mne ni...pstu win 7 mcm mne nk setting....setting die laen la bro...

  8. By ecah on 29/11/10 6:56 PM

    pls..cmne klu sy yg gne win 7...

  9. By Puteri Zaza on 14/12/10 2:19 PM

    zaza mintak share yer...t zaza kditkan ke blog awk

  10. By Anonymous on 6/1/11 10:15 PM

    celcom je ke bro? klu maxis lak cne?

  11. By Anonymous on 31/3/11 7:10 PM

    klu digi brodband n win 7 cne nk wat

  12. By jerry32 on 7/7/11 6:50 AM

    step same je.. right klik je kat icon broadband tu nnt kuar ler mcm atas tu :)

  13. By Eric on 28/1/12 1:23 PM

    Windows 7?

  14. By Anonymous on 30/7/12 10:47 PM

    klu win7 camne nak buat ?

  15. By Anonymous on 5/11/12 9:27 PM

    Utk Win 7 :

    1)Tekan Start > Control Panel > Network and Sharing Center.
    2)Tekan "Change adapter settings" di panel sebelah kiri.
    3)"Right-click" dan pilih "Properties" pada modem yg anda guna.

  16. By Anonymous on 29/12/12 2:09 PM

    aaq ni mau naxak coalx aq pake broadband 3G+ aq ndk bs insal blh d ajarin dong

  17. By Anonymous on 19/1/13 10:53 PM

    thanks bro..

  18. By EZRI on 23/5/13 1:17 PM

    KALAU PAKAI WINDOW 8 BRO CAM MN

  19. By Akikazu Andika on 11/6/14 2:18 PM

    dial numbernya ya *99***2# gitu??

Post a Comment

BOLEH BERTANYA DI SINI