Followers

Popular Posts

Windows Pilihan Anda Adakah Windows XP,7 dan Vista

Friday, September 17, 2010 | by Ir-Shah





Setelah shah membandingkan prestasi Windows 7 dengan Windows vista.Banyak kelebihan tertumpu pada Windows 7..Dari segi Kelemahan Windows Vista paling banyak.
Tetapi Setelah Dibandingkan dengan Windows berusia 10tahun sebelumnya iaitu Windows XP.Wahh sangat menakjubkan dimana performance,Compatible antara Software dan juga CPU usage lebih tertumpu kepada Windows XP .Bak kata lain Windows XP memang hebat berbanding dengan Windows 7 dan Vista

Memang dari segi kecantikan Display preferences tu lebih kepada Windows 7 dan Vista.(1 soalan)Andakah menggunakan komputer hanya untuk melihat kecantikan graphic Windows ke??Tidak kan?Kita menggunakan komputer untuk melakukan kerja yang melibatkan pelbagai aspek.Apa yang kita perlu ialah performance komputer.Makin laju komputer kita makin memudahkan segala kerja kita.hehehe

Untuk Pengetahuan anda..Kalau Preferences Display kita tinggi ia akan membebankan load time pada RAM dalam Komputer.Sebab itu la kita akan rasa lambat untuk Shutdown dan Startup windows.


Shah terpaksa memasang Windows Xp pro kembali kerana.Apabila Shah memasang Windows 7 dan Vista ternyata Performance Laptop Shah menurun.Compatible(kesesuaian) Software juga menjadi masalah.

Lebih ketara lagi Apabila memasang perisian Auto Cad dan juga Online Games.Laptop Shah menjadi berat..huhuhu.Shah Juga melakukan pada Desktop komputer,hasilnya sama saja.

Tapi bagi Pandangan Shah Windows 7 juga ok.Sebab bila Meng install Windows 7,Kita tidak payah untuk mencari Driver untuk hardware yang ada dalam laptop mahupun Desktop kita.Windows 7 ini secara automatik akan meng install Driver.Berbanding Windows Xp dan Vista kita terpaksa secara manual untuk masukkan driver

80% Shah memilih Windows Xp Sebagai Operating System(OS) komputer Shah.Bagaimana dengan Anda??

  1. 6 Responses to “Windows Pilihan Anda Adakah Windows XP,7 dan Vista”

  2. By ken on 17/9/10 9:06 PM

    xp memang stable =)

  3. By Ir-Shah on 17/9/10 9:29 PM

    agree with u ken..win xp mmg stable.windows yang berusia 10thn lebih..

  4. By Syafiqa on 11/11/10 8:21 PM

    macam mana nak tukar windows xp ke windows Vista?? Bila a tukar windows vista ke xp x sesuai ngan os audio pun x berfungsi sekarang ni nak tukar balik...

  5. By lee on 2/12/10 6:42 PM

    ada org kata pentium 4 2.41ghz dgn ram 1.50gb dpt support windows 7 tanpa sebarang masalah...tp aku takut nak cuba..takut mainboard akan rosak atau pun proccessor...apa pendapat saudara...

  6. By Anonymous on 10/2/11 3:47 AM

    windows xp lebih ok berbanding windows 7..buat pening kepale je

  7. By Anonymous on 11/4/12 11:28 PM

    pentium intel seleron pun dapat masuk windows 7,aku dah try x de rosak motherboard pun,bg aku la aku suka windows 7,ttg software yg x Compatible tu senang je,cuma tkn je right click cari troubleshoot Compatibility,lg pun windows xp mmg mudah kena serangan virus berbanding windows 7..kalau guna pentium i3 ke atas mmg x de masalah lag langsung dari segi game atau utk graphic designer

Post a Comment

BOLEH BERTANYA DI SINI