Followers

Popular Posts

Cara Untuk Meningkatkan Kelajuan Internet

Wednesday, September 8, 2010 | by Ir-Shah

Hye...Bersama lagi dengan tips-tips Computer,Shah nak berkongsi cara Meningkatkan kelajuan internet dengan menggunakan SG TCP OPTIMIZER software.Khas untuk Windows XP,VISTA dan WINDOWS 7 sahaja.Kelajuan internet akan meningkat sebanyak 45%.

KETERANGAN MENGENAI SG TCP OPTIMIZER SOFTWARE

Pengoptimal TCP adalah percuma, dengan program Windows yang menyediakan antara muka intuitif untuk tuning dan mengoptimumkan sambungan Internet anda. Tidak ada pemasangan yang diperlukan, download saja dan jalankan.

Program ini dapat membantu baik pemula dan pengguna tingkat lanjut di Tweaker berkaitan TCP / IP parameter dalam Windows Registry, sehingga mudah untuk menyempurnakan sistem anda dengan jenis sambungan Internet yang digunakan. Alat ini menggunakan algoritma yang canggih, dan bandwidth * delay untuk mencari produk yang terbaik TCP Window untuk kelajuan sambungan yang khusus anda. Ia menyediakan bagi tuning dengan semua TCP berkaitan / parameter IP, seperti MTU, rwin, dan bahkan yang maju seperti QoS dan Syarat Perkhidmatan / keutamaan Diffserv. Program ini bekerja dengan semua versi terkini Windows, dan termasuk peralatan tambahan, seperti ujian latency rata-rata selama beberapa host, dan menemukan ukuran paket terbesar mungkin (MTU).

TCP Optimizer bertujuan untuk sambungan internet broadband, tetapi boleh membantu dengan tuning semua jenis sambungan internet, dari dialup ke Gigabit +:)


SCREENSHOOT TOTURIAL
Langkah Pertama Scroll Level ke 20000 kbps

Langkah ke 2 pilih optimal settings

Langkah 3 dan 4 pilih apply changes...selepas itu pilih ok(computer akan restart secara automatik)

Anda boleh mendownload disini http://www.speedguide.net/downloads.php

  1. 7 Responses to “Cara Untuk Meningkatkan Kelajuan Internet”

  2. By Afif Fahmi on 16/9/10 3:21 AM

    Tak tahu jadi ke tak lagi ni, but aku nak TRY ! HEHE!

  3. By Ir-Shah on 16/9/10 3:31 AM

    try x salah..dh demo sendri sblum wat posting..peningkatan speed internet 2 ada

  4. By Anonymous on 18/11/10 10:06 PM

    apsl eh ak bukak TCP OPTIMIZER SOFTWARE ne,
    dya kuar smpai 100++Mbps
    so how??
    mntk tlg

  5. By Anonymous on 4/1/11 11:47 PM

    shah ko mmg hebat la..aku tabik spring atas sume tips ko...dan aku amat stuju sharing is sexy...cume aku de satu soklan..slain gne TCP ni dan tips yg ade dlm ni..ade x lg cara lain utk lajukan broadbnd?? -jebat

  6. By Anonymous on 31/1/11 6:14 PM

    terima kasih tn.. bnyk ruangan tn membantu saya.. thanks so much

  7. By kanda on 1/8/11 2:58 PM

    windows 7 boleh ke bro...tp tgok kat situ juz ade
    (window xp) je...?

  8. By sirine polisi on 13/11/15 8:00 AM


    salam kenal dari kami, info yang sangat bermanfaat ,
    Saya benar- benar tertarik dengan koleksinya. Mungkin agan juga pernah mendengar

    TOA Jogja
    TOA Jogja
    TOA Jogja
    TOA Jogja
    TOA Jogja

    Dealer TOA
    TOA
    Ampli TOA
    Dealer TOA
    Wireless Portable
    Bel Sekolah Otomatis

    Bel Sekolah Otomatis
    Bel Sekolah Mp3
    Bel Sekolah Gratis

    Sirine
    Sirine Patwal
    Sirine Polisi

    Sirine
    Strobo
    Strobo Dashboard

    Batu Permata
    Batu Permata Murah
    Batu Permata Jogja

    sirine patwal

Post a Comment

BOLEH BERTANYA DI SINI